Datum novice: 17. nov.. 2021
ZA SOCIALNE ZAVODE IN BOLNIŠNICE SO SE V SKLOPU PROJEKTA"VEČ UGODNEJŠIH"PRIČELE REGIJSKE PREDSTAVITVE ŽIVIL IZBOLJŠANE HRANILNE SESTAVE V sodelovanju s Skupnostjo socialnih zavodov in Združenjem zdravstvenih zavodov, za socialne zavode in bolnišnice izvajamo regijske predstavitve živil izboljšane hranilne sestave. Po zaključku predstavitve izvedemo degustacijo izdelkov. V kolikor želite, da se izvede&nb...
Datum novice: 17. nov.. 2021
Spremembe Zakona o kmetijstvu, ki se nanašajo na javno naročanje živil in njihovega nadzora glede realizacije Uredbe o zelenem javnem naročanju Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o kmetijstvu (ZKme-1F), ki je bil objavljen v Uradnem listu 27.7.2021 prinaša nove določbe glede nadzora realizacije naročila za živila v javnih zavodih. Javni zavodi so zavezani realizirati naročila ekoloških živil in živil iz shem kakovosti, ki so jih navedli v javnem naročilu...
Datum novice: 12. maj. 2025
Potekalo je srečanje s študenti Biotehniške fakultete UL, ki so jim bile predstavljene ključne aktivnosti na področju razvoja in izboljšanja hranilne sestave živil. Poseben poudarek je bil namenjen: prehranjevalnim navadam potrošnikov s poudarkom na polnozrnatih izdelkih, programu Odloči se za POLNOZRNATO in publikaciji Odloči se za POLNOZRNATE IZDELKE.
Datum novice: 12. maj. 2025
V januarju smo z aktivnostmi programa Odloči se za POLNOZRNATO, ki ga sofinancira Ministrstvo za zdravje in je del prizadevanj Dober tek Slovenija za več gibanja in bolj zdravo prehrano, sodelovali na zaposlitvenem sejmu Moja prva zaposlitev, ki je potekal v okviru 16. Informative, največjega slovenskega sejma izobraževanja in poklicev.Na posebnem razstavnem prostoru #ŽivilstvoImaTalent smo bodoče dijake in študente ozaveščali o pomenu uživanja polnozrnatih izdelkov. Predst...
Datum novice: 12. maj. 2025
Polnozrnati izdelki zaradi svojih sestavin predstavljajo pomemben del uravnotežene prehrane. Z uživanjem polnozrnatih izdelkov se zmanjšuje tveganje za razvoj bolezni srca in ožilja, sladkorne bolezni tipa 2 in nekaterih vrst raka. Kljub številnim koristnim učinkom uživanja polnozrnatih izdelkov, pa podatki kažejo, da jih potrošniki še vedno premalokrat vključujemo v vsakodnevno prehrano. Da bi lažje dosegli zastavljen cilj in tovrstne izdelke pogost...
Datum novice: 07. nov.. 2024
Na 62. kmetijsko-živilskem sejmu AGRA v Gornji Radgoni je tekom celotnega trajanja sejma potekalo informiranje potrošnikov o koristnih učinkih uživanja polnozrnatih izdelkov in aktivnostih programa Odloči se za POLNOZRNATO.Poleg tega pa je na posebnem razstavnem prostoru Odloči se za POLNOZRNATO potekala tudi promocija polnozrnatih izdelkov s strani podjetja Mlinarjev sin d.o.o. Za namene informiranja potrošnikov o pomembnosti vključevanja polnozrnatih izdelkov v vsakodnevno ...
Datum novice: 07. nov.. 2024
Potrošniki s povpraševanjem po živilih s posebnimi hranilnimi lastnostmi pomembno sooblikujemo ponudbo živil na trgu. Živilska podjetja želijo zadostiti našim potrebam, zato sledijo glavnim trendom na področju prehrane in širijo ponudbo različnih izdelkov, predvsem izdelkov izboljšane in ugodne hranilne sestave.Na GZS-Zbornici kmetijskih in živilskih podjetij smo v sodelovanju z živilskimi podjetji pripravili publikacijo, v kateri je na enem mestu preds...
Datum novice: 06. maj. 2024
Na seminarju Združenja nutricionistov in dietetikov, ki je potekal 14. marca na Univerzitetnem kliničnem centru v Ljubljani je bil udeležencem predstavljen Katalog živil za javno naročanje in aktualna ponudba živil izboljšane in ugodne hranilne sestave, ki je predstavljena v publikaciji Odloči se za živila izboljšane hranilne sestave 2023. Poseben poudarek je bil namenjen aktivnostim programa Odloči se za POLNOZRNATO in polnozrnatim izdelkom.V okviru dogodka je potekala tu...
Datum novice: 21. feb.. 2024
Na letošnjem senzoričnem ocenjevanju s področju pekarstva, slaščičarstva in testeninarstva je strokovni senzorično panel ocenil rekordno število izdelkov (275) iz kategorij kruha, pekovskega peciva, finega pekovskega peciva, svežih slaščic v hladni verigi, keksov, testenina, izdelkov iz testa in sendvičev.Zlata priznanja je prejelo 14 podjetij (Conditus d.o.o., Don Don d.o.o., Hlebček d.o.o., Iz krušne peči d.o.o., Konditor d.o.o., Mercator IP d.o.o.,...
Datum novice: 04. jan.. 2024
Lepo vabljeni na brezplačno delavnico, na kateri se boste naučili uporabe spletne aplikacije Katalog živil za javno naročanje in si močno olajšali pripravo javnega naročila za živila.