Datum novice: 17. nov. 2021
ZA SOCIALNE ZAVODE IN BOLNIŠNICE SO SE V SKLOPU PROJEKTA"VEČ UGODNEJŠIH"PRIČELE REGIJSKE PREDSTAVITVE ŽIVIL IZBOLJŠANE HRANILNE SESTAVE V sodelovanju s Skupnostjo socialnih zavodov in Združenjem zdravstvenih zavodov, za socialne zavode in bolnišnice izvajamo regijske predstavitve živil izboljšane hranilne sestave. Po zaključku predstavitve izvedemo degustacijo izdelkov. V kolikor želite, da se izvede&nb...
Datum novice: 17. nov. 2021
Spremembe Zakona o kmetijstvu, ki se nanašajo na javno naročanje živil in njihovega nadzora glede realizacije Uredbe o zelenem javnem naročanju Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o kmetijstvu (ZKme-1F), ki je bil objavljen v Uradnem listu 27.7.2021 prinaša nove določbe glede nadzora realizacije naročila za živila v javnih zavodih. Javni zavodi so zavezani realizirati naročila ekoloških živil in živil iz shem kakovosti, ki so jih navedli v javnem naročilu...
Datum novice: 16. maj. 2023
Odloči se za POLNOZRNATOV letu 2023 smo na GZS-Zbornici kmetijskih in živilskih podjetij pričeli z aktivnostmi programa Spodbujanje uživanja polnozrnatih izdelkov med slovenskimi potrošniki (Odloči se za POLNOZRNATO), ki je sofinanciran s strani Ministrstva za zdravje in je del prizadevanj Dober tek Slovenija za več gibanja in bolj zdravo prehrano. Partner programa je Skupnost socialnih zavodov Slovenije.Glavni namen programa je informirati potrošnike o prednostih uživ...
Datum novice: 21. feb. 2023
23. SENZORIČNO OCENJEVANJE S PODROČJA PEKARSTVA, SLAŠČIČARSTVA IN TESTENINARSTVAStrokovni senzorični panel je v šestih dneh ocenil rekordno število izdelkov (246) iz 17 podjetij. Od tega so bili ocenjeni 103 izdelki iz kategorije kruha, 25 izdelkov iz kategorije pekovskega peciva, 43 izdelkov iz kategorije finega pekovskega peciva, 41 izdelkov iz kategorije svežih slaščic v hladni verigi, 12 iz kategorije keksov, 4 izdelki iz kategorije testenin, 7 iz kategorij...
Datum novice: 24. jan. 2023
Pravilnik za javne zavode uvaja obvezno mesečno poročanje o izvedenih transakcijah. V osmem odstavku 3. člena je navedeno:(8) Po objavi informacij iz drugega odstavka tega člena zavezanec mesečno sporoča javno dostopne informacije javnega značaja iz pogodbe o izvedbi javnega naročila, ki se nanašajo na plačilne transakcije iz naslova posameznih objavljenih pogodb, tako da do 18. v mesecu za predpretekli mesec sporoči identifikacijske podatke o prejemniku plačila (naziv, da...
Datum novice: 01. dec. 2022
V petek, 9. decembra 2022, s pričetkom ob 9. uri na GZS.
Datum novice: 28. nov. 2022
GLAVNE UGOTOVITVE IZ DOGODKA "POSVET O JAVNEM NAROČANJU IN AKTUALNIH PREHRANSKIH TEMAH" GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij je na 60. Mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu AGRA v Gornji Radgoni za predstavnike javnih zavodo...
Datum novice: 06. jun. 2022
V organizaciji GZS-Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij je letos že 22. leto zapored potekalo senzorično ocenjevanje kruha, pekovskega peciva, finega pekovskega peciva, keksov, testenin in svežih slaščic v hladni verigi.Strokovni senzorični panel je ocenil 208 izdelkov iz 14 podjetij.Podeljenih je 189 zlatih priznanj, od tega:- 96 v kategoriji kruha,- 29 v kategoriji pekovskega peciva,- 38 v kategoriji finega pekovskega peciva,- 20 v kategoriji svežih slaščic v hladni ...
Datum novice: 03. maj. 2022
Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o javnem naročanju (novela ZJN-3B) prinaša kar nekaj novosti tudi na področju živil.
Datum novice: 02. okt. 2020
Od septembra 2020 dalje lahko aplikacijo za naročanje živil uporabljajo tudi gostilne, restavracije, hoteli, ponudniki cateringa in turistične trgovine.