GZS Katalog živil za javno naročanje

 

Zasebnost

Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pri Gospodarski zbornici Slovenije spoštuje vašo zasebnost in se zavezuje, da bo osebne podatke, pridobljene preko spletne aplikacije Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij pri Gospodarski zbornici Slovenije, skrbno varovala in jih brez vaše privolitve ne bo posredovala tretji osebi oziroma jih uporabila v druge namene. Ker obstajajo v spletni aplikaciji Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij pri Gospodarski zbornici Slovenije določene povezave na druge, zunanje spletne strani, ki niso neposredno vezane na podjetje, ne prevzemamo nobene odgovornosti za zaščito podatkov na teh spletnih straneh.

Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pri Gospodarski zbornici Slovenije se zavezuje, da bo po svojih najboljših možnih močeh varovala podatke in zasebnost obiskovalcev spletne aplikacije Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij pri Gospodarski zbornici Slovenije.

Da bi preprečili nepooblaščen dostop do pridobljenih podatkov ali njihovo razkritje, ohranili natančnost osebnih podatkov in zagotovili njihovo ustrezno uporabo, uporabljamo ustrezne tehnične in organizacijske postopke za zavarovanje podatkov, ki jih zbiramo. Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pri Gospodarski zbornici Slovenije ne more izključiti morebitne zlorabe podatkov, saj je internet navkljub varnostnim ukrepom in varnostnim komunikacijskim protokolom nepredvidljiv medij.

Piškotki, ki jih uporabljamo na naši spletni strani, ne zbirajo vaših osebnih podatkov, s katerimi bi vas bilo mogoče osebno prepoznati in ne morejo poškodovati vašega računalnika, tablice ali mobilnega telefona. Piškotki omogočajo delovanje našega spletnega mesta in nam pomagajo razumeti, katere informacije so najkoristnejši za obiskovalce.

O piškotkih in njihovi uporabi na naši spletni strani

Kaj so piškotki?

Piškotek je datoteka, ki shrani nastavitve spletnih strani.Spletna mesta piškotke shranijo v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav in nastavitev, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Piškotki omogočajo spletnim stranem prepoznavanje, če je uporabnik že obiskal to spletno mesto in pri naprednih aplikacijah se lahko z njihovo pomočjo ustrezno prilagodijo posamezne nastavitve. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Zakaj so piškotki potrebni?

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev; najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, brskanje po spletnih straneh pa je s tem bolj učinkovito in prijetno.Razlogov za uporabo piškotkov je več. Uporabljajo se za shranjevanje podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju spletnih storitev (npr spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju statistik o uporabnikih in obiskanosti spletnega mesta, o navadah spletnega uporabnika , itd. S pomočjo piškotkov lahko torej ocenimo učinkovitost zasnove našega spletnega mesta. O priporočeni in dovoljeni uporabi piškotkov na spletnih straneh si lahko preberete tudi smernice informacijskega pooblaščenca za uporabo piškotkov, ki jih najdete tukaj.

 

Seznam piškotkov na naši spletni strani

 

1. Lastni piškotki

 

Ime piškotka 

Trajanje 

Opis 

EuCookieLaw 

1 leto

Shrani uporabnikove preference 

ASP.NET_SessionId 

Trajanje seje 

Identifikator seje uporabnika 

.ASPXANONYMOUS 

3 mesece 

Funkcionalni piškotek 

DotNetNukeAnonymous 

1 ura 

Funkcionalni piškotek 

dnn_IsMobile

Trajni

Zapomni si uporabnikovo napravo

Google Analytics 

 

 

_utma 

2 leti 

Google Analytics  
Zabeleži razlikovanje med uporabniki in sejami 

_utmb

30 min 

Google Analytics
Zabeleži novo sejo ali novega uporabnika 

_utmz

6 mesecev 

Google Analytics
Določa vir prometa ali oglaševalsko akcijo 

_utmc

Trajanje seje

Google Analytics
Zabeleži čas trajanja obiska 

 

2. Piškotki zunanjih spletnih mest

 

Ime piškotka 

Trajanje 

Opis 

use_hitbox

Trajanje seje

You Tube

VISITOR_INFO1_LIVE

8 mesecev

You Tube

YSC

Trajanje seje

You Tube

PREF

Trajni

You Tube

PREF

2 leti

Google

NID

2 leti

Google


Priglasitev
Piškotki, ki jih uporabljamo na naši spletni strani, ne zbirajo vaših osebnih podatkov, s katerimi bi vas bilo mogoče osebno prepoznati in ne morejo poškodovati vašega računalnika, tablice ali mobilnega telefona. Piškotki omogočajo delovanje našega spletnega mesta in nam pomagajo razumeti, katere informacije so najkoristnejši za obiskovalce.

Z uporabo tega spletnega mesta se strinjate, da to spletno mesto nastavi piškotke na vašem računalniku ali mobilni napravi.

Upravljanje in brisanje piškotkov

Če želite spremeniti način uporabe piškotkov v brskalniku, vključno z blokiranjem ali izbrisom, lahko to storite z ustrezno spremembo nastavitev brskalnika. Za upravljanje piškotkov vam večina brskalnikov omogoča, da sprejmete ali zavrnete vse piškotke, sprejmete samo določeno vrsto piškotkov ali pa vas opozori, da stran želi shraniti piškotek. Piškotke, ki jih je brskalnik shranil, lahko tudi enostavno izbrišete.Če spremenite ali izbrišete brskalnikovo datoteko s piškotki, spremenite ali nagradite vaš brskalnik ali napravo, boste morda morali ponovno onemogočiti piškotke.Postopek za upravljanje in brisanje piškotkov se razlikuje od brskalnika do brskalnika. Če pri tem potrebujete pomoč, lahko pogledate v brskalnikovi pomoči uporabnikom. Sledenju Google Analytics lahko onemogočite tudi na naslednji povezavi.

Navodila za urejanje piškotkov v posameznih brskalnikih: