GZS Katalog živil za javno naročanje

Strokovno srečanje aktiva vodij služb zdravstvene nege in oskrbe (Ljubljana, 26. september 2023)

Predstavnici GZS-ZKŽP sta se udeležili dogodka, ki ga je organizirala Skupnost socialnih zavodov in je bil namenjen vodjam služb zdravstvene nege in oskrbe. Na dogodku je potekala predstavitev aplikacije Katalog živil za javno naročanje in programa Odloči se za POLNOZRNATO. 

Dogodki za javne zavode: Posvet o javnem naročanju in aktualnih prehranskih temah (Gornja Radgona, 31. avgust 2023)

Zadnji dan sejma AGRA je potekal dogodek z naslovom »Posvet o javnem naročanju in aktualnih prehranskih temah«, ki je bil namenjen predstavnikom javnih zavodov kot so vrtci, osnovne šole in domovi starejših občanov. S strani predstavnice GZS-ZKŽP je na dogodku potekala tudi predstavitev programa Odloči se za POLNOZRNATO in nacionalnega partnerstva za polnozrnate izdelke. Poleg tega pa so se udeleženci dogodka lahko spoznali tudi s ponudbo polnozrnatih izdelkov podj...

Odloči se za POLNOZRNATO

 Odloči se za POLNOZRNATOV letu 2023 smo na GZS-Zbornici kmetijskih in živilskih podjetij pričeli z aktivnostmi programa Spodbujanje uživanja polnozrnatih izdelkov med slovenskimi potrošniki (Odloči se za POLNOZRNATO), ki je sofinanciran s strani Ministrstva za zdravje in je del prizadevanj Dober tek Slovenija za več gibanja in bolj zdravo prehrano. Partner programa je Skupnost socialnih zavodov Slovenije.Glavni namen programa je informirati potrošnike o prednostih uživ...

23. SENZORIČNO OCENJEVANJE S PODROČJA PEKARSTVA, SLAŠČIČARSTVA IN TESTENINARSTVA

23. SENZORIČNO OCENJEVANJE S PODROČJA PEKARSTVA, SLAŠČIČARSTVA IN TESTENINARSTVAStrokovni senzorični panel je v šestih dneh ocenil rekordno število izdelkov (246) iz 17 podjetij. Od tega so bili ocenjeni 103 izdelki iz kategorije kruha, 25 izdelkov iz kategorije pekovskega peciva, 43 izdelkov iz kategorije finega pekovskega peciva, 41 izdelkov iz kategorije svežih slaščic v hladni verigi, 12 iz kategorije keksov, 4 izdelki iz kategorije testenin, 7 iz kategorij...

Pravilnik o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o objavah pogodb s področja javnega naročanja, koncesij in javno-zasebnih partnerstev

Pravilnik za javne zavode uvaja obvezno mesečno poročanje o izvedenih transakcijah. V osmem odstavku 3. člena je navedeno:(8) Po objavi informacij iz drugega odstavka tega člena zavezanec mesečno sporoča javno dostopne informacije javnega značaja iz pogodbe o izvedbi javnega naročila, ki se nanašajo na plačilne transakcije iz naslova posameznih objavljenih pogodb, tako da do 18. v mesecu za predpretekli mesec sporoči identifikacijske podatke o prejemniku plačila (naziv, da...

Posvet o javnem naročanju za ponudnike živil

V petek, 9. decembra 2022, s pričetkom ob 9. uri na GZS.

GLAVNE UGOTOVITVE IZ DOGODKA "POSVET O JAVNEM NAROČANJU IN AKTUALNIH PREHRANSKIH TEMAH"

    GLAVNE UGOTOVITVE IZ DOGODKA "POSVET O JAVNEM NAROČANJU IN AKTUALNIH PREHRANSKIH TEMAH" GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij je na 60. Mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu AGRA v Gornji Radgoni za predstavnike javnih zavodo...

22. SENZORIČNO OCENJEVANJE KRUHA, PEKOVSKEGA PECIVA, FINEGA PEKOVSKEGA PECIVA, KEKSOV, TESTENIN IN SVEŽIH SLAŠČIC V HLADNI VERIGI

V organizaciji GZS-Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij je letos že 22. leto zapored potekalo senzorično ocenjevanje kruha, pekovskega peciva, finega pekovskega peciva, keksov, testenin in svežih slaščic v hladni verigi.Strokovni senzorični panel je ocenil 208 izdelkov iz 14 podjetij.Podeljenih je 189 zlatih priznanj, od tega:- 96 v kategoriji kruha,- 29 v kategoriji pekovskega peciva,- 38 v kategoriji finega pekovskega peciva,- 20 v kategoriji svežih slaščic v hladni ...

Živila izboljšane hranilne sestave v Katalogu živil za javno naročanje

Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o javnem naročanju (novela ZJN-3B) prinaša kar nekaj novosti tudi na področju živil.

Novo: Pestra ponudba Kataloga živil na voljo tudi v gostinstvu in turizmu

Od septembra 2020 dalje lahko aplikacijo za naročanje živil uporabljajo tudi gostilne, restavracije, hoteli, ponudniki cateringa in turistične trgovine.
Page 2 of 3 [2]