Datum novice: 21. feb.. 2023
23. SENZORIČNO OCENJEVANJE S PODROČJA PEKARSTVA, SLAŠČIČARSTVA IN TESTENINARSTVAStrokovni senzorični panel je v šestih dneh ocenil rekordno število izdelkov (246) iz 17 podjetij. Od tega so bili ocenjeni 103 izdelki iz kategorije kruha, 25 izdelkov iz kategorije pekovskega peciva, 43 izdelkov iz kategorije finega pekovskega peciva, 41 izdelkov iz kategorije svežih slaščic v hladni verigi, 12 iz kategorije keksov, 4 izdelki iz kategorije testenin, 7 iz kategorij...
Datum novice: 24. jan.. 2023
Pravilnik za javne zavode uvaja obvezno mesečno poročanje o izvedenih transakcijah. V osmem odstavku 3. člena je navedeno:(8) Po objavi informacij iz drugega odstavka tega člena zavezanec mesečno sporoča javno dostopne informacije javnega značaja iz pogodbe o izvedbi javnega naročila, ki se nanašajo na plačilne transakcije iz naslova posameznih objavljenih pogodb, tako da do 18. v mesecu za predpretekli mesec sporoči identifikacijske podatke o prejemniku plačila (naziv, da...
Datum novice: 01. dec.. 2022
V petek, 9. decembra 2022, s pričetkom ob 9. uri na GZS.
Datum novice: 28. nov.. 2022
GLAVNE UGOTOVITVE IZ DOGODKA "POSVET O JAVNEM NAROČANJU IN AKTUALNIH PREHRANSKIH TEMAH" GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij je na 60. Mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu AGRA v Gornji Radgoni za predstavnike javnih zavodo...
Datum novice: 06. jun.. 2022
V organizaciji GZS-Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij je letos že 22. leto zapored potekalo senzorično ocenjevanje kruha, pekovskega peciva, finega pekovskega peciva, keksov, testenin in svežih slaščic v hladni verigi.Strokovni senzorični panel je ocenil 208 izdelkov iz 14 podjetij.Podeljenih je 189 zlatih priznanj, od tega:- 96 v kategoriji kruha,- 29 v kategoriji pekovskega peciva,- 38 v kategoriji finega pekovskega peciva,- 20 v kategoriji svežih slaščic v hladni ...
Datum novice: 03. maj. 2022
Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o javnem naročanju (novela ZJN-3B) prinaša kar nekaj novosti tudi na področju živil.
Datum novice: 02. okt.. 2020
Od septembra 2020 dalje lahko aplikacijo za naročanje živil uporabljajo tudi gostilne, restavracije, hoteli, ponudniki cateringa in turistične trgovine.
Datum novice: 02. okt.. 2020
Slovensko živilsko industrijo in gostinsko-turistični sektor povezujemo preko spletne kampanje »Odloči se ZA«, s katero potrošnike spodbujamo k uživanju živil izboljšane sestave.
Datum novice: 02. okt.. 2020
Imate pri uporabi Kataloga živil kakršnakoli vprašanja in pobude? Ste našli vse, kar potrebujete ali morda v ponudbi kataloga kaj pogrešate?
Datum novice: 17. avg.. 2020
Na delavnici vam bomo predstavilo zakonodajo, ki je podlaga za izvedbo postopka javnega naročanja, delovanje spletne aplikacije Katalog živil za javno naročanje, ustrezne načine oblikovanja sklopov za javno naročilo, vključno z izločenimi sklopi.