V organizaciji GZS-Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij je letos že 22. leto zapored potekalo senzorično ocenjevanje kruha, pekovskega peciva, finega pekovskega peciva, keksov, testenin in svežih slaščic v hladni verigi.

Strokovni senzorični panel je ocenil 208 izdelkov iz 14 podjetij.
Podeljenih je 189 zlatih priznanj, od tega:
- 96 v kategoriji kruha,
- 29 v kategoriji pekovskega peciva,
- 38 v kategoriji finega pekovskega peciva,
- 20 v kategoriji svežih slaščic v hladni verigi,
- 3 v kategoriji keksov ter
- 3 v kategoriji testenin.
Prejemniki priznanj so podjetja:
- Conditus d.o.o.
- Delakorda d.o.o.
- Don Don d.o.o.
- Hlebček d.o.o.
- Iz krušne peči d.o.o.
- Konditor d.o.o.
- Mercator IP d.o.o.
- Mlinopek d.d.
- Mlinotest d.d.
- Pekarna Pečjak d.o.o.
- PPS-Pekarne Ptuj d.o.o.
- Sastela d.o.o.
- Spar Slovenija d.o.o.
- Žito d.o.o.
Nabor nagrajenih izdelkov si lahko ogledate TUKAJ.