GZS Katalog živil za javno naročanje

Novo: Pestra ponudba Kataloga živil na voljo tudi v gostinstvu in turizmu

Od septembra 2020 dalje lahko aplikacijo za naročanje živil uporabljajo tudi gostilne, restavracije, hoteli, ponudniki cateringa in turistične trgovine. S tem želimo prispevati k  krajšim dobavnim verigam in večji pestrosti ponudbe lokalne slovenske hrane v gostinstvu in turizmu.

Za ta namen smo aplikacijo nadgradili tako, da nudi hiter pregled lokalne ponudbe in možnost vzpostavitve kontakta oziroma izvedbo povpraševanja po živilih.

Katalog, prvotno namenjen za uporabo v javnih zavodih, vsebuje širok nabor živil, njihove hranilne vrednosti, količine pakiranja, alergene, pridobljene certifikate, šifre za naročanje in EAN kode ter preko zemljevida tudi natančno geografsko lego ponudnika. Aplikacija omogoča filtriranje živil po regijah, proizvajalcih in kategorijah izdelkov.

Avgusta 2020 je bilo v katalogu vpisanih preko 230 ponudnikov (kmetijskih in živilskih podjetij, zadrug in kmetij) in skoraj 5.700 izdelkov, načrtujemo pa tudi širitev nabora ponudbe skladno s potrebami HORECA sektorja. 

Za pomoč pri registraciji se uporabniki lahko obrnejo na: barbara.loncarek@gzs.si

Nazaj